Moody’s hindab Soomet euroalas erandlikult stabiilseks

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomel on Aaa tippreitinguga eurotsooni riikidest Moody'se hinnangul ainsana väljavaade stabiilne.
Soomel on Aaa tippreitinguga eurotsooni riikidest Moody'se hinnangul ainsana väljavaade stabiilne. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody’s jättis eurotsooni Aaa riikide riigireitingute väljavaate ainsana stabiilseks Soome puhul.

Ehkki eurotsooni riikide probleemid ning Kreeka üha tõenäolisem lahkumine eurotsoonist ei jäta mõjutamata ka Soome majandust, hindab reitinguagentuur Moody’s võimalikke negatiivseid tagajärgi Soome puhul väiksemaks kui teiste Aaa reitinguga riikide puhul, kelle väljavaated agentuur täna negatiivseks ümber hindas.

Moody’s toob Soome reitingu stabiilseks jätmise põhjustena välja, et Soome riigil ei ole hetkel tänu suurtele pensionivaradele välismaailma ees netovõlga, Soome pangandussektor on väike ning kodumaisele majandusele suunatud.

Soome majandus on ülejäänud eurotsooniga suhteliselt vähem seotud ka kaubandussidemete osas, eksportides eurotsooni riikidesse vaid ligi 33 protsenti eksporditoodangust.

Moody’se hinnangul tugevdab Soome väljavaateid ka asjaolu, et valitsus on võlgade andmisel eurotsooni hädas olevatele riikidele, erinevalt teistest võlausaldajatest, küsinud tagatisi.

Nii jättis Moody's Soome riigireitingu väljavaate täna ainsana muutmata.

Suurima ohuna Soome majandusele tõi Moody’s välja riigirahanduse perspektiivid ning eurokriisi püsimisest tingitud ebakindluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles