Bulgaaria marjakorjajad võisid Rootsi metsadesse sattuda inimkaubanduse tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria marjakorjajad Rootsi metsas.
Bulgaaria marjakorjajad Rootsi metsas. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei sõnul võib inimkaubandust osaliselt süüdistada Bulgaaria marjakorjajate sissevoolus, mis on tekitanud kohalikes rahulolematust.

Rootsi keskosas asuvad metsad on viimaste nädalate jooksul täitunud Bulgaaria marjakorjajatega, kes on külade äärde laagrid üles seadnud ja häirivad sealseid elanikke.

«43-aastane mees, keda kahtlustatakse inimkaubanduses, on eeluurimisvanglas,» teatas Uppsala politsei pressiesindaja Lisa Sannervik, vahendas AFP.

Sannerviki sõnul oli kahtlusalune «ühendust võtnud marjakorjajatega ning lubanud neile majutust, toitu ja head palka Rootsis». Samuti kinnitas mees, et marjasaak on väga hea.

Inimkaubitseja sõitis bussitäie bulgaarlastega Rootsi, kuid kohale jõudes jättis nad tühjade kätega. «Probleem seisneb selles, et praegu pole metsades peaaegu üldse marju,» ütles Sannervik.

Bulgaaria suursaatkond alustas nädalavahetusel immigrantide abistamist, kuid juba kodumaale tagasi saadetud inimeste arvu pole avalikustatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles