Breivik viiakse ajutiselt üle teise vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oslo lähedal asuv Ila vangla
Oslo lähedal asuv Ila vangla Foto: SCANPIX

Mullu juulis Norras 77 inimest tapnud Anders Behring Breivik on ajutiselt teise vanglasse üle viidud, sest tema praeguses kinnipidamiskohas tehakse ehitustöid.

«Üleviimine on peamiselt seotud vanglas toimuva ehitusega ja personali puudutava planeerimisvajadusega,» ütles Oslo lähedal asuva Ila vangla ülem Knut Bjarkeid AFP teatel.

Breivik on enamuse ajast pärast seda, kui ta mullu 22. juulil vahistati, veetnud just Ila vanglas.

Kui kaua 33-aastane äärmuslane Oslost 130 kilomeetri kaugusel asuvasse Skieni vanglasse jääb, pole Bjarkeidi sõnul esialgu selge.

Breivik saab kohtuotsuse teada 24. augustil ning tõenäoliselt hakkab Breivik oma karistust – sõltumata sellest, kas ta mõistetakse vangi või sundravile – kandma Ilas, mis on juba ühe vanglatiiva ümber ehitanud, et seda saaks kinnise psühhiaatriahaiglana kasutada.

Breivik eraldatakse teistest kinnipeetavatest, kuid võimud plaanivad meetmeid tema isolatsiooni vähendamiseks. Bjarkeid on öelnud, et vangla võib palgata inimesi Breivikiga koos trenni tegema või malet mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles