Venemaa: Leedul pole alust kompensatsiooni nõuda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium teatas vastuseks Leedu kavale nõuda Nõukogude Liidu okupatsiooni ajal tekitatud kahju hüvitamist, et Vilninusel pole alust kompensatsiooni nõuda.

Ministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitši sõnul on Venemaa korduvalt kinnitanud, et kompensatsiooni nõudmiseks pole mingit alust ning see küsimus ei kuulu arutlusele, vahendas Venemaa välisministeeriumi koduleht.

Lukaševitš nimetas Leedu valitsuse algatust vaenulikuks kampaaniaks, millel on negatiivne mõju ka kahe riigi suhetele.

Leedu peaminister Andrius Kubilius on varem märkinud, et kahju hüvitamise küsimust tuleks arutada ka Venemaa Euroopa Liidu tasemel. Lukaševitši sõnul on Venemaa aga kindel, et Euroopa riigid sellega kaasa ei lähe, kuna sellel on kahjulik mõju ELi ja Venemaa suhetele.

Venemaa on ka varem suhtunud kompensatsiooniküsimusse negatiivselt. Leedu välisminister Audronius Ažubalisi sõnul on ta oma ametiajal korduvalt küsimuse tõstatanud, kuid idanaabri vastukaja on olnud negatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles