Soomes lõhestab seksiostu kriminaliseerimine valitsusparteisid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Ettepanek seksiost Soomes täielikult kriminaliseerida on valitsusparteisid lõhestanud.

Rohelised ja vasakliit on täieliku keelustamise vastu. Vasakliidu aseesimees Aino-Kaisa Pekonen usub, et täielik keeld sunniks prostitutsiooni põranda alla ja inimkaubandus võib isegi kasvada.

Koonderakonnas ja sotsiaaldemokraatide seas ei ole küsimuses veel kindlale seisukohale jõutud, kuid kristlikud demokraadid pooldavad seaduse karmistamist.

Seksi ostmine on hetkel keelatud vaid inimkaubanduse ja kupeldamise ohvritelt ning alaealistelt. Justiitsminister Anna-Maja Henriksson on öelnud, et soovib asuda seaduse karmistamisega tegelema kohe pärast suvepuhkust.

Kuid see võib osutuda raskeks, kui valitsuses selles küsimuses üksmeel puudub.

Roheliste aseesimehe Oras Tynkkyneni sõnul peavad kõik kuus valitsuserakonda muudatusettepanekut toetama, sest seda ei ole kirjas valitsusprogrammis.

Praegusele, alates 2006. aastast kehtivale seadusele on ette heidetud, et rikkumist on raske tõestada. Seksiteenuste ostja on kurjategija juhul, kui ta teab, et müüja on inimkaubanduse või kupeldamise ohver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles