Juurdluskomitee juht: Krõmski hoiatussüsteem oli olematu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõmski elanik koos koeraga ületamas üle ujutatud tänavat.
Krõmski elanik koos koeraga ületamas üle ujutatud tänavat. Foto: SCANPIX

Ligi 2000 inimese tunnistused näitavad, et Krõmski hoiatussüsteem oli peaaegu olematu, ütles juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin.

«Täna on meil tunnistused ligi 2000 pealtnägijalt, kelle sõnul oli hoiatussüsteem peaaegu olematu. Täna on meie valduses dokumentaalne tõestus, et suurest hulgast elanikest sai hoiatuse vaid 52 inimest, kes elasid selles linnaosas, kus hoiatussüsteem töötas,» ütles Bastrõkin kohtumisel Vene presidendiga, kellega arutati reageerimist Krasnodari krai tulvadele.

Bastrõkini sõnul oli hoiatussüsteem kehv – kell neli öösel töötas vaid iga kolmas valjuhääldi. Vesi ummistas hoiatussüsteemi viie minutiga.

Tulvaveed ujutasid 6.-7. juulil üle 7200 maja Krõmskis, Gelendžikis ja Novorossiiskis ning ümberkaudsetes külades. Nelisada hoonet lagunes suurvees täielikult, kahjustada sai umbes 7200 elumaja. Surma sai umbes 170 inimest, neist 153 Krõmskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles