Jaapani lähedal põrkas kokku kaks kaubalaeva

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tokyost üle saja kilomeetri kaugusel lõunas otsivad päästelaevad tormisel merel rohkem kui tosinat meremeest, kes jäid kadunuks Izu Ōshima saare lähedal, kus põrkasid kokku kaks kaubalaeva.


Lõuna-Korea kaubalaev Orchid Pia põrkas seni teadmata asjaoludel kokku endast kaks korda suurema Panama lipu all sõitva autokandjaga Cygnus Ace teisipäeva varahommikul, vahendas AFP.

Kadunud on seitse lõunakorealast ja üheksa indoneeslast, kes töötasid Orchid Pia pardal. Jaapani rannavalve usub, et laev uppus. Merelt pole midagi leitud peale ühe tühja päästeparve ja mõne päästevesti. Laevade kokkupõrkepaigal on näha ka õlireostust.

Õnnetus juhtus ööpimeduses tugeva paduvihma ja tuulega. Sellest teatas päästjatele kohe Panama lipu all sõitva laeva meeskond. Lõuna-Korea alus kadus pärast kokkupõrget radaritelt.

Jaapani rannavalve saatis haihtunud aluse ja meremehe otsingutele viis patrull-laeva ja kolm õhusõidukit, merevägi veel ühe aluse ja kaks lennukit. Kashima sadamast teed alustanud Orchid Pia lastiks olid teraspoolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles