Die Welt: Eesti kritiseerib Saksamaa aeglust ESMi ratifitseerimisel

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahandusminister Jürgen Ligi
Eesti rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Die Welt kirjutas üleeile, et Eesti rahandusminister Jürgen Ligi kritiseeris Saksamaa aeglust Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) ratifitseerimisel.

Ajalehe sõnul heitis Ligi Saksamaale ette asjatut viivitamist ESMi käivitamisega.

«Euroopa ootab otsust,» ütles Ligi majandusajakirjale WirtschaftsWoche. «See pole hea märk, kui Saksamaa konstitutsioonikohus Euroopa kiirust dikteerib.»

Leht kirjutas, et konstitutsioonikohtul pole võimalik otsust enne 12. septembrit teha.

«Ma ei tea, mida konstitutsioonikohus siiani teinud on,» jätkas Ligi. «Info on juba kaua laual olnud. Parlament ja valitsus jätavad endast naeruväärse mulje, kui Saksamaa konstitutsioonikohus protsessi veel viivitab ning kahtlusi lõpptulemuse kohta tõstatab.»

Die Welti sõnul otsustab Saksamaa konstitutsioonikohus ESMi ja fiskaalleppe üle 12. septembril. Enne seda ei saa päästemehhanismi Saksamaal ratifitseerida.

Ajaleht kirjutas veel, et Eesti on eurotsooni kõige uuem liige ning musterõpilane oma eelarvepoliitikaga. Leht märkis ära, et Eesti avaliku sektori võlg on väikseim eurotsoonis.

Eesti ei soovi Kreekale eelarveprobleemidega tegelemiseks kaks aastat pikendust anda, kirjutas Die Welt. Kreeka uuest valitsusest rääkides ütles Ligi: «Ma ei näe kauplemiseks mänguruumi. Eesmärkidele tuleb kindlaks jääda.»

«ESMi ei saa suurendada,» jätkas Ligi. «See pole ainult Eesti positsioon. Ma loodan, et see jääb ka Saksamaa positsiooniks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles