Türkmenistani väikelapsed peavad omama andmeid sugulastest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariideid kandvad Türkmenistani lapsed.
Rahvariideid kandvad Türkmenistani lapsed. Foto: SCANPIX

Türkmenistani võimud nõuavad oma järeltulijat lastesõime või -aeda panna soovivatelt lapsevanematelt andmeid kolme eelneva põlvkonna kohta.

Nii tuleb eriankeeti Maglumat panna kirja andmed lapse vanemate, õdede-vendade, vanavanemate ja vanavanaemade-vanavanaisade kohta, kirjutab Hronika Turkmenistana.

Kirja tuleb panna aadressid, töökohad ja õppeasutused ning juhul kui on, siis ka kohtulikud karistused. Kui keegi lähisugulastest on surnud, siis tuleb panna kirja vastavad daatumid ja matmispaigad.

Ankeedi täitnud inimene peab panema kirja, kas ta on käinud välismaal. Jaatava vastuse korral tuleb kirjutada üles reisi toimumisaeg ja eesmärk.

Taolisi isikuandmeid hakati kolme põlvkonna kohta koguma eelmise riigipea Saparmurat Nijazovi ajal 2003. aastal ja seda inimeste tööle võtmisel ning kõrgkoolidesse astumisel.

Tollase riigipea väitel on siis lihtsam otsustada kodanike usaldusväärsuse üle. Aastast 2007 hakati niisuguste ankeetide täitmist nõudma koolilastelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles