Indoneesia noored ründasid ramadaanikuul alkoholi müünud baari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad Jakartas asuva De Mosti baari ees, mida nädalavahetusel rünnati.
Töötajad Jakartas asuva De Mosti baari ees, mida nädalavahetusel rünnati. Foto: SCANPIX

Indoneesia politsei vahistas 62 inimest, enamus neist olid alaealised, kes olid seotud ramadaani ajal alkoholi müüva baari ründamisega, vahendas AFP.

Umbes 150 noorest koosnev jõuk, noorimad neist umbes 13-aastased, tungis Jakartas asuvasse baari mõõkade ja pesapallikurikatega, lõi puruks alkoholipudeleid ning peksis seejärel baari segi, ütles Lõuna-Jakarta politsei peauurija.

«Enamik 62 kinni peetud inimesest olid alaealised ja mõned neist olid relvastatud samuraimõõkade, sirpide ja pesapallikurikatega,» ütles Hermawan. «Nad lõhkusid aknaid ja uksi, purustasid pudeleid. Nad tahtsid, et kõik baarid oleksid ramadaanikuul suletud.»

23 inimest süüdistatakse De Mosti baari vara lõhkumises ning nelja isikut lisaks veel terarelvade kandmises.

«See on minu ja minu järgijate jaoks tavaline rünnata patuseid kohti ramadaani ajal,» ütles grupi liider, 33-aastane Habib Bahar. «Nad patustavad seal. Nad joovad ennast purju, seega peab midagi selle vastu ette võtma,» lisas mees, kes samuti vahistati.

Eelmistel aastatel on moslemid ramadaani ajal rünnanud alkoholi müüvaid kohti, kuid nädalavahetusel toimunud rünnak oli selle aasta esimene. Ramadaan algas ametlikult 21. juulil.

Ametivõimud andsid baaridele ja klubidele käsu, et need oleksid pühal kuul suletud. Kuid keeld ei ole nii range ning seda tavaliselt ei kontrollita.

Indoneesia 240-miljonilisest rahvaarvust peab ligi 90 protsenti end moslemiks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles