Narkootikumide sisseveos Soome domineerivad välismaalased

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome tolliametnik
Soome tolliametnik Foto: Soome tolliamet

Narkootikumide sissevedu Soome on liikumas üha enam välismaalaste kätte, edastavad rahvusringhäälingu YLE uudised.

YLE andmetel puutuvad tolliametnikud iga päev kokku välismaalastest narkokulleritega. Mullu oli nende seas ka kodakondsuseta inimesi.

Tolliameti uurimisjuhi Esko Hirvoneni oletusel on pooled kahtlustatavatest välismaalased. Erinevate rahvuste arv narkoäris suureneb pidevalt, lisas ta.

Suurim osa narkootilistest ainetest jõuab Soome Eestist ja teistest Baltimaadest.

Alates 2008. aastast hakkasid konfiskeeritud Subutexi kogused vähenema ja tollitöötajatel tekkis lootus Eesti kaudu kulgeva narkotransiidi kahanemisest. See osutus aga enneaegseks, kuna politseinikud ja tollametnikud võtsid 2011. aastal ära kaks korda nii palju Subutexi kui 2010. aastal.

Subutexile keskendunud kullerid toovad seda peamiselt Kesk-Euroopa suurlinnadest, näiteks Pariisist ja Amsterdamist. Soome jõuavad ained Rootsi või Balti riikide kaudu.

Tervishoiuamet ennustas juba mullu, et Venemaa üha läänelikumaks muutuv narkoturg hakkab Soomet mõjutab aina tugevamalt.

Kõige kaugemalt tuuakse narkootilisi aineid Soome Aafrikast ja Ameerikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles