Indias on 600 miljonit inimest elektrita

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikatkestus põhjustas New Delhis suuri liiklusummikuid
Elektrikatkestus põhjustas New Delhis suuri liiklusummikuid Foto: SCANPIX

Indias süneves täna energiakriis, kui kolm regionaalset elektrivõrgustikku kokku kukkusid ning 600 miljonit inimest elektrita jäid.

Metroorongid jäid seisma ning foorid lõpetasid töötamise, mis omakorda põhjustas New Delhis suuri liiklusummikuid, vahendab ABC.

Energiaminister Sushil Kumar Shinde süüdistas elektrikatkestuses osariike, mis kasutavad rohkem energiat, kui neile ette nähtud.

«Kõik kasutavad rohkem elektrit kui ette nähtud,» ütles Shinde. «Täna hommikul kohtusin osariikide elektrienergia ametnikega ning andsin juhised, et sellist tegevust peaks karistama.»

Tänane elektrikatkestus mõjutas inimesi rohkem kui tosinas osariigis, mis kokku ületavad elanike arvult Euroopa Liitu. Katkestus oli küll ebatavaliselt laiaulatuslik, kuid inimesed on sellega harjunud ning suurtel firmadel on tagavarageneraatorid, mis leevendasid juhtunu tõsidust.

Shinde sõnul töötavad ametnikud selle kallal, et elektrivõrgustik võimalikult kiiresti uuesti tööle saada.

Eile aset leidnud elektrikatkestuse tõttu jäi 300 miljonit inimest riigi põhjaosas elektrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles