USAs võeti kinni koolitulistamist kavandanud sakslasest professor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California politseinikud.
California politseinikud. Foto: SCANPIX

California politsei vahistas sakslasest professori pärast seda, kui ta kirjutas õpilaste tulistamisest oma enesetapu sooritanud poja koolis ja seejärel enda tapmisest, teatas Los Angeles Times täna.

Politseinikud tegutsesid kiiresti California ülikooli 48-aastase professori Reiner Reinscheidi elektronkirjade avastamise järel, vahendas AFP.

Reinscheid oli vihane University keskkooli peale, sest tema 14-aastane poeg Claas Stubbe sooritas märtsis enesetapu pärast seda, kui teda karistati kooli poest varastamise eest, teatas ajaleht.

Aprillis abikaasale ja endale saadetud elektronkirjades ähvardas Reinscheid tappa kooli asedirektori, tulistada sadu õpilasi ning seejärel kooli maha põletada, sõnas Times.

«Ma vajan relva, palju relvi,» kirjutas Reinsheid kirjas. «Ma teen endale imelise lõpu ja varsti saan olla koos Claasiga. Mulle meeldib see plaan, lõpuks ometi üks hea idee.»

Reinscheid arreteeriti esimest korda 24. juulil, kui ta üritas tuld süüdata pargis, kus ta poeg ennast üles poos. Ta vabastati samal päeval kautsjoni vastu, kuid vahistati uuesti 27. juulil, kui politsei leidis mehe telefoni uurides ähvardavad elektronkirjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles