Vene kolm dessantlaeva liiguvad tugibaasi poole Süürias

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüriasse saadetud Kondopoga, Aleksandr Otrakovski ja Georgi Pobedonosets on kõik sarnased pildil oleva Azoviga ehk need on suured dessantlaevad, mis on valmistatud projekt 775 järgi.
Süüriasse saadetud Kondopoga, Aleksandr Otrakovski ja Georgi Pobedonosets on kõik sarnased pildil oleva Azoviga ehk need on suured dessantlaevad, mis on valmistatud projekt 775 järgi. Foto: Wikimedia

Venemaa saatis Süüriasse Tartuse tugibaasi kolm dessantlaeva, mis peaks kohale jõudma lähipäevil.

Venemaa Põhjalaevastikku kuuluvad Aleksandr Otrakovski, Kondopoga ja Georgi Pobedonosets paiknesid siiani Vahemerel, teatas Vene relvajõudude peastaabi esindaja täna ajakirjanikele.

Plaanide järgi peaks nad jõudma Süüriasse selle nädala lõpus või järgmise alguses, vahendas ITAR-TASS.

«Infrastruktuuri piiratuse tõttu suunduvad kaks laeva otse sadamasse kai juurde, kolmas jääb reidile ankrusse,» selgitas ta.

Iga dessantlaeva pardal on ligi 120 merejalaväelt, kel on tavapärane relvastus ning ujuvad soomustransportöörid.

Peastaabi esindaja selgituse järgi lähevad laevad Süüriasse, et täiendada varusid ja viibivad seal mitu päeval. Pärast lahkumist võtavad nad suuna Mustale merele, et 12. augustil siseneda mereväebaasi Novorossiiskis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles