Brasiilias algas riigi ajaloo suurim korruptsiooniprotsess

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brazilis paigutati kohtumaja ette puur, millese paigutati kohtulauste näopiltidega inimkujud.
Brazilis paigutati kohtumaja ette puur, millese paigutati kohtulauste näopiltidega inimkujud. Foto: SCANPIX

Brasiilias algas riigi ajaloo suurim pistiseprotsess, kus on kohtupingis 38 endist poliitikut, nende seas ka endisi ministreid.

Protsess võib tõsiselt kahjustada valitseva Töölispartei (PT) ja populaarse ekspresidendi Luiz Inacio Lula da Silva mainet.

2005. aastal lahvatanud pistiseskandaal jõudis alles nüüd ülemkohtusse. Endise presidendi Luiz Inacio Lula da Silva vasakpoolset valitsust ja Töölisparteid süüdistatakse häälte ostmises, et valitsuse algatused parlamendis läbi suruda. Lula ei ole kohtualune, kuid süüdistatavate seas on tema siseringi liikmeid.

Kohalik meedia on nimetanud seda «sajandi kohtuprotsessiks». Protsess algas süüaluste nimede ja süüdistuste üksikasjaliku ettelugemisega. Süüdistuste seas on omastamine, rahapesu ja korruptsioon. Seejärel on sõna kaitsjatel.

Kõrivähist toibuv Lula teatas neljapäeval, et ei kavatse kohtuprotsessi jälgida. Ta on oma erakonna nimel avalikult vabandust palunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles