Boliivia president näris uimastikonverentsil kokalehti

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boliivia president Evo Morales näris uimastikonverentsil kokapõõsa lehti.
Boliivia president Evo Morales näris uimastikonverentsil kokapõõsa lehti. Foto: AFP / Scanpix

Boliivia vasakpoolne president Evo Morales näris täna Viinis toimunud ÜRO uimastikonverentsil kokalehti ja nõudis nende kõrvaldamist narkootikumide nimekirjast.


«Kui see on narkootikum, siis peaksite te mind vangi heitma,» ütles Morales, kes on Boliivia suurima kokataime kasvatajate ühenduse esimees ja on enda sõnul kokalehti närinud juba kümme aastat, vahendas AFP.

Boliivia esimene indiaani päritolu riigipea nõudis koka kõrvaldamist 1961. aasta uimastikonvenstiooniga keelatud narkootikumide nimekirjast.

«Kokalehed pole kokaiin, nad ei kahjusta teie tervist, neil pole kõrvalmõjusid psüühikale ja nad ei tekita sõltuvust,» kinnitas sotsialistist riigipea konverentsile kogunenud 35 liikmesriigi esindajatele.

Moralese sõnul on tal presidendina kohustus kaitsta riigi identiteeti ja kultuuri, milles tema kinnitusel on kokalehtedel suur roll.

«Kokaleht on püha,» lisas riigipea, kes on nõudnud USA-lt suhete parandamise nimel vastutasuks riigi põhiseaduses kirja pandud kokataime eripära tunnustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles