Hiinas vahistati ligi 2000 võltsravimitega kauplejat

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina politsei
Hiina politsei Foto: SCANPIX

Hiina politsei vahistas võltsravimite vastase võitluse käigus ligi 2000 inimest, teatas täna Hiina ühiskondliku julgeoleku ministeerium oma kodulehe vahendusel.

Kahtlusalustelt konfiskeeriti 180 miljoni dollari (umbes 145 miljoni euro) väärtuses võltsravimeid ning ametivõimud hävitasid 1200 tootmishoonet, vahendab Reuters.

Operatsiooni, millesse oli kaasatud 18 000 politseinikku, käigus avastati võltsitud ja mittepuhtaid ravimeid, mis olid mõeldud müügiks erinevate haiguste raviks nagu näiteks diabeet, kõrge vererõhk ja marutõbi. Ravimid kahjustasid aga maksa ja neerusid ning põhjustasid isegi südamepuudulikkust.

Kahtlusalused reklaamisid oma tooteid isegi internetis, ajalehtedes ja televisioonis.

«Kurjategijate meetodid olid põlastusväärsed ning ajasid inimesi vihaseks,» seisis ministeeriumi teates.

Ministeerium rõõmustas hiljutiste reidide õnnestumise üle, kuid ütles, et veel ei saa loorberitele puhkama jääda. Lisaks kutsus ministeerium inimesi üles ostma ravimeid apteegist ning mitte uskuma reklaame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles