Koolitulistaja oli tagasihoidlik ja silmapaistmatu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal elava eestlanna Aino Sieberti sõnul oli 17-aastane Tim Kretschmer tagasihoidlik ning teda ei pandud tähele.

«Kõik inimesed on šokeeritud, see on selge. Otsitakse ka vastuseid, nagu iga amokijooksu puhul. Aga praegu on asi veel niivõrd värske, et eri meedia kajastab erinevalt,» ütles Aino Siebert telefoniintervjuus Vikerraadiole.

«Kohapeal oli 1000 politseinikku, mis juba ütleb, kuivõrd šokis on kogu Baden-Württembergi liidumaa ja muidugi kogu Saksamaa,» sõnas Siebert.

«Psühholoogid on praegu öelnud, et amokijooksjate tagataust on alati sama - nad tunnevad jõuetut raevu, nad on elus äpardunud ja nad elavad väga isoleeritult,» rääkis Siebert.

Sieberti sõnul on ajakirjanikud saanud teada, et selles linnakeses, kus perekond elab, pole toiduainete poes üldse perepoega nähtud, kuigi ta oli juba 17 aastane ja oleks pidanud juba ka sisseoste tegema.

«Amokijooksjatel on täielikult oma psühholoogiline profiil. Nad tunnevad, et kogu maailm on nende õnnetuses süüdi ning neil tekivad intensiivsed fantaasiad ja soov maksta ühiskonnale kätte,» toonitas Siebert.

«Tema õpetajad olid rääkinud, et ta oli olnud hea õpilane, aga väga tagasihoidlik ning teda ei pandud tähele. Nähtavasti oli tal kaks identiteeti,» ütles Siebert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles