Telekanal: uueks Süüria rahuvahendajaks võib saada Ahtisaari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Soome president Martti Ahtisaari mullu aprillis.
Endine Soome president Martti Ahtisaari mullu aprillis. Foto: SCANPIX

Süüria kommertstelekanali Al Dunia teatel kandideerib Soome ekspresident Martti Ahtisaari uueks Süüria sõja rahuvahendajaks, vahendab YLE.

Al Dunia siiski ühtegi allikat oma väitele ei maininud, rahunobelist ise ütles täna Soome rahvusringhäälingule, et pole sellest ise midagi kuulnud.

Ahtisaari nimega on ka varem spekuleeritud kui potentsiaalse Süüria rahuvahendajaga. Ahtisaari kinnitas eelmisel nädalal MTV3-le, et temalt pole küsitud, kas soovib saada oma sõbra Kofi Annani ametijärglaseks ÜRO erisaadiku rollis Süürias.

Ahtisaari sõnul on küsimust mõttetu isegi arutada seni, kuni ÜRO Julgeolekunõukogu ei suuda jõuda üksmeelele selle osas, mida Süürias teha.

New York Timesi teatel vetostas Ahtisaari saamise Süüria rahuvahendajaks veebruaris Venemaa, mis on siiani nördinud Ahtisaari toetusest Kosovo iseseisvusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles