USA templitulistaja oli endine sõjaväelane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milwaukee elanikud mälestasid eile õhtul templitulistamise ohvreid.
Milwaukee elanikud mälestasid eile õhtul templitulistamise ohvreid. Foto: SCANPIX

USA võimud kahtlustavad kuue inimese mahalaskmises eile Wisconsini osariigis sikhide templis 40-aastast valgenahalist meest, kes kunagi teenis sõjaväes.

Tulevahetuses Milwaukee eeslinnas politseiga surma saanud kahtlusaluse nimi oli Wade Michael Page. Mees teenis USA meedia teatel 1990ndatel Fort Braggi armeebaasis Põhja-Carolinas psühholoogilise sõjategevuse spetsialistina, kuid ei olnud tapmiste ajal tegevteenistuses.

Eilehommikuse massitulistamise motiiv Oak Creeki sikhide templis pole esialgu teada. ABC Newsi teatel viitavad Page'i kehal olnud tätoveeringud tema seostele valgete ülevõimu uskuvate rühmitustega.

CNNi teatel oli tulistamises kasutatud relv hangitud seaduslikult.

Politsei peab eilset intsidenti riigisiseseks terroriaktiks (st rünnakuks, mis plaaniti ja pandi toime USAs), lisaks kuuele tapetule on kuulihaavadega kriitilises seisundis haiglaravil kolm inimest, nende seas üks politseinik.

Pealtnägijate sõnul ei öelnud kahtlusalune sõnagi, vaid asus templi köögis, kus umbes 15 naist süüa tegid, kohe inimesi tulistama.

Politsei, FBI ja demineerijad otsisid eile õhtul läbi Page'i elukoha templi lähedal asuvas Cudahys.

USA sikhid on teatanud, et pärast 2001. aasta 11. septembrit on neid Ühendriikides varasemast rohkem rünnatud. Rünnakute põhjuseks peavad nad ameeriklaste eksiarvamust, et turbaneid ja pikki habesid kandvad sikhid on moslemid.

Šokki eilse tulistamise üle on väljendanud ka India peaminister Manmohan Singh, kes on samuti sikh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles