Frankfurdis aeti laiali pikaaegne Occupy-laager

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna Frankfurtis Occupy-aktivistide laagri juures.
Politseinikud täna Frankfurtis Occupy-aktivistide laagri juures. Foto: SCANPIX

Käputäis kapitalismivastaseid demonstrante visati täna Frankfurdis välja Euroopa Keskpanga ette püstitatud telklaagrist, kus nad olid viimased kümme kuud meelt avaldanud.

Politseinikud piirasid Occupy Frankfurdi laagri ümber pärast seda, kui kohus lükkas tagasi aktivistide viimase katse väljatõstmine peatada, vahendas AFP.

New Yorgi Occupy Wall Streeti liikumisest indu saanud demonstrandid püstitasid telklaagri oktoobri keskel, see tegi Frankfurdi protestist pikaaegseima pidevalt kestnud «okupatsiooni» Euroopas.

Linnavõimud andsid aktivistidele aega juuli lõpuni Euroopa Keskpanga hoone eest lahkuda, väites, et rottidest kubisenud laager ohustas inimeste tervist.

Samuti juhtisid nad tähelepanu sellele, et enamik aktiviste oli juba ammu laagrist lahkunud ning selle olid üle võtnud kodutud, mustlased ja narkomaanid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles