Kadõrov nimetas Groznõi terroriakti arvatavad organisaatorid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdid plahvatuspaigal Groznõis.
Eksperdid plahvatuspaigal Groznõis. Foto: SCANPIX

Tšetšeeni vabariigi presidendi Ramzan Kadõrovi oletusel võisid Groznõi eilse terroriakti organisaatoriteks olla Hussein Gakajev ja tema vend Muslim.

«Palusin korrakaitsejõude, et nad tõmbaks kaasa kõige kogenuma kaadri, et neid leida, kinni võtta või kahjutuks teha, kui nad peaks vastupanu avaldama,» rääkis Kadõrov Interfaxi vahendusel.

«See on Gakajevite taktika. Leida haigeid, nõrgamõistuslikke inimesi, toppida nad täis narkootikume. Saata nad surma,» lisas ta.

Eile kella 13 paiku (Moskva aja järgi) leidis Oktoobri rajoonis Voentorgi kaupluse juures aset kaks plahvatust. Hukkus kolm sõjaväelast, lisaks sai kolm sõdurit vigastada.

Kadõrovi kinnitusel tegid need teoks kaks enesetaputerroristi. Neist ühe isik on juba ka tuvastatud, kuid tema nime pole avaldanud.

Varem oli teatatud, et plahvatuspaigast leiti pommivöö ja terroristi kehaosi. Teise väidetava terroristi kohta pole detaile avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles