Saksa koolitulistamise ohvrid olid enamikus naissoost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled ja küünlad Alvertville-Realschule juures.
Lilled ja küünlad Alvertville-Realschule juures. Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Saksamaal Winnendenis eile aset leidnud koolitulistamise ohvrid olid enamikus naissoost, täpsustas õhtul politsei.


Politseinike kinnitusel tappis 17-aastane Tim Kretschmer õppeasutuses kaheksa teismelist koolitüdrukut ja ühe -poisi ning kolm naisõpetajat.

Ohvrid on 14-16-aastased, kaheksa neist suri sündmuspaigal, üks hiljem haiglas.

Võimuesindajate sõnul võis tegu olla aga lihtsalt juhusega, et enamik uksepoolses reas istunud õpilasi olid tüdrukud. Politseinikel pole endiselt selgust tulistaja motiivide osas.

Enamikke ohvritest oli politseinike kinnitusel tulistatud pähe. Koolis sai haavata veel seitse tüdrukut.

Kokku tappis kooli endine õpilane Tim Kretschmer veretöö käigus 15 inimest ning sai lõpuks ka ise surma.

Musta riietunud 17-aastane nooruk sisenes Stuttgarti lähedal asuva 27 000 elanikuga Winnendeni koolimajja kella 9.30 paiku hommikul (10.30 Eesti aja järgi) ja hakkas tulistama.

Ta tappis koolimajas üheksa õpilast ja kolm õpetajat ning ühe inimese lähedalasuva kliiniku juures. Seejärel põgenes ta tänaval kinni peetud autoga, ähvardades juhti relvaga.

Nooruk hukkus tulevahetuses politseiga. Surma sai ka kaks juhuslikku möödujat ning tõsiselt haavata kaks politseinikku.

Esialgu on teadmata, kas tulistaja võttis ise endalt elu või lasid politseinikud ta maha, ütles Waiblingeni linna politsei pressiesindaja Rainer Köller.

«Keegi ei suuda seda mõista,» ütles Albertville-Realschule naabruses asuva ärikooli töötaja Roberto Seifert. «Seda on ka politsei näost näha. Kõik on šokis.»

«Olen olnud Baden-Württembergi politseiülem nüüd juba 19 aastat, aga midagi nii kohutavat ma ei mäleta,» ütles liidumaa politseijuht Erwin Hetger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles