Iisrael andis Siinai rünnaku korraldajate surnukehad Egiptusele üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafah' piiripunkt, mis ühendab Egiptust ja Gaza sektorit.
Rafah' piiripunkt, mis ühendab Egiptust ja Gaza sektorit. Foto: SCANPIX

Iisrael andis Egiptusele üle «kuue kuni kaheksa» Siinai rünnaku korraldaja laibad, ütles armee pressiesindaja täna.

Ta ütles AFP-le, et mõni surnukeha oli pommiplahvatustes nii tükkideks rebitud, et oli võimatu aru saada, mitu laipa sündmuskohal oli.

«Seal oli kuus kuni kaheksa surnukeha,» ütles pressiesindaja. «Ühel või mitmel terroristil olid keha ümber lõhkekehad ja need plahvatasid. Praegu on ebaselge, kui palju terroriste seal oli.»

Üleeilses rünnakus avasid 35 beduiini rõivaid kandnud isikud Egiptuse piiril tule, tappes 16 sõdurit ja piirivalvurit. Seejärel tungiti Kerem Shalomi piiripunkti kaudu soomustatud auto ja lõhkeainelastis veokiga juudiriiki, ütlesid Egiptuse ametivõimud.

Algselt ütles Iisrael, et sõjaväejõud tapsid viis tulistajat ja hävitasid raketitules soomuki. Meedia raportite andmetel avastati ülejäänud surnukehad õhku lennanud pikapist.

Samuti sulges Egiptus Rafah’ piiripunkti, mis on territooriumi ainuke ühendus välismaailmaga, mida ei kontrolli Iisrael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles