Bande korraldas Neevalinnas mitmeetapilise pangaröövi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene politseiauto
Vene politseiauto Foto: SCANPIX

Peterburis organiseeris umbes 20-liikmeline bande mitmeetapilise kuriteo, mille lõppeesmärgiks oli raha röövimine pangast.

Eile hommikul tungis kuus maskides ja relvastatud meest pangafiliaali osakonnajuhataja korterisse, vahendas Interfax täna. Nad sidusid kinni tema mehe ja kooliealise poja ning võtsid naiselt ära rahahoidla võtme.

Lisaks nõudsid nad pangaametnikult välja valvesignalisatsiooni mahavõtmise koodi. Pärast seda lahkusid neli meest korterist, kaks kurjategijat püsisid seal aga kella 8.30ni.

Samal ajal tungis viis maskides kurjategijat pangafiliaali arveldusosakonna juhataja suvemajja. Nad sidusid peremehe, tema abikaasa ja nende kooliealise poja kinni. Sarnaselt teise kuriteopaigaga võtsid nad ära pangafiliaali võtmed ja pressisid välja vajalikud koodid. Kolm meest lahkus, ülejäänud kaks jäi sinna kella 8.30ni.

Eile hommikul kell 5-9 tungisid 16 meest Maloohtinski prospektil asuvasse pangafiliaali, vahendas gazeta.spb. Väljakutse tõttu hiljem sündmuskohale saabunud politseinikud ei leidnud hoonest ühtegi inimest, ka polnud seal turvamehi. Lõhutud oli üksnes välisuks ja seetõttu oletasid politseinikud, et kurjategijad ei jõudnud midagi korda saata.

Hiljem tehti aga kindlaks, et raha on siiski kadunud, vahendas Interfax. Summa suurust pole veel avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles