Prantsuse burkakeeldu rikkunud naine anti politsei ründamise eest kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse mosleminaist süüdistatakse politseiniku ründamises pärast seda, kui ta keeldus isiku tuvastamiseks loori kergitamast, ütles politseiallikas täna.

18-aastane naine ilmub kohtu ette Lille’is 30. oktoobril, sest solvas politseinikke ning alustas kaklust, kui korravalvurid üritasid teda politseijaoskonda viia, vahendas AFP.

2011. aastal vastuvõetud seaduse järgi on täielikult nägu katva moslemiloori kandmine keelatud ning selle toetajad on väitnud, et abinõu võeti kasutusele naiste õiguste kaitsmiseks ning radikaalse islami piiramiseks.

Roubaix politseinikele vastu hakanud naine vahistati laupäeval. Väidetavalt ei olnud tal aega ning ta ei tahtnud oma ID-kaarti näidata. Seejärel kattis ta end teise looriga ning kõndis minema, teatas politseiallikas.

Kui korravalvurid üritasid teda politseijaoskonda viia, hoidis ta kinni ühest sõidukist ning hakkas karjudes politseinikke lööma ja üritas neid ka hammustada. Ükski isik vahejuhtumis viga ei saanud.

24. juulil peatasid politseinikud Marseille’i mošee ees täielikult kinnikaetud naise, kelle kaitseks astusid välja kaks meest ja nooruk, tekitades korravalvuritele väiksemaid kehavigastusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles