Enesetappude arv USA sõjaväelaste seas kasvab

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Pentagoni teatel on suitsiidide arv USA sõjaväelaste seas tõusnud nii suureks, et praktiliselt iga päev teatatakse ühest enesetapust.

Statistika kohaselt sooritatakse enamik suitsiide just kodus, sest paljudele sõjaväelastele on tsiviilellu naasmine keerukas, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Silmitsi ollakse nii psühholoogiliste probleemidega, kuid sageli ka finantsraskustega, millega ei osata ise toime tulla.

Pentagoni teatel on USA sõjajõududel olemas enesetappude ennetamise süsteem, kuid see ei näi töötavat nagu vaja - näiteks 70 protsenti enesetapu sooritanud sõjaväelastest on varem juba käinud psühhiaatritega vestlemas.

USA kaitseministri Leon Panetta sõnul on sõjaväelaste enesetapud talle ministrikohal üks suuremat peavalu tekitavatest probleemidest ja ajakiri Time märkis, et enesetappude läbi on hukkunud rohkem USA sõdureid kui Afganistani sõjas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles