Advokaatide väitel on Colorado kinotulistaja vaimselt haige

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colorado veresaunas süüdistatav James Holmes.
Colorado veresaunas süüdistatav James Holmes. Foto: SCANPIX

Eelmisel kuul Colorado osariigis Aurora linna kinos veresauna korraldanud James Holmes on vaimuhaige, väitsid tema kaitseadvokaadid.

Tulistaja advokaatidel on vaja aga rohkem aega ja informatsiooni prokuröridelt, et täielikult Holmesi seisundit hinnata, vahendas BBC.

«Me ei saa alustada Holmesi vaimse seisundi hindamist enne, kui meie kätte ei ole jõudnud kõiki andmeid,» ütles kaitseadvokaat Daniel King.

Ta lisas, et prokuratuuril on politseiraportid, kuid mitte ühtegi fotot, salvestust või ekspertide hinnangut. Süüdistajad vaidlesid vastu, et politseinikud intervjueerivad ikka veel pealtnägijaid ja lõpetavad raportite koostamist.

«Seal on suures mahus informatsiooni, mis tuleb kirja panna,» sõnas prokurör Rich Orman.

Uudisteväljaanded on palunud kohtunikul William Sylvesteril avalikustada juhtumiga seotud dokumendid, kuid prokurörid ja advokaadid on selle vastu.

Samuti ei ole Colorado ülikoolil, kus endine neuroteaduse doktorant õppis, luba avaldada süüdistatava kohta informatsiooni.

Prokuratuuri hinnangul võib see kahjustada uurimist, kui juhtumiga seotud andmed avalikkusele teada on.

Praegu on vähe teada selle kohta, kuidas Holmes tulistamist kavandas või kuidas ta seadis oma korterisse üles pommilõksu, teatasid ametivõimud.

Sellel nädalal rääkis Colorado ülikooli psühhiaater doktor Lynne Fenton, et ta oli politseid hoiatanud mehe kahtlase käitumise eest juba mitu nädalat varem.

12 inimest hukkus ja 58 said haavata 20. juuli rünnakus Batmani-filmi «Pimeduse rüütli tagasitulek» linastusel Aurora linnas.

USA Colorado osariigi prokuratuur esitas Holmesile süüdistuse 24 mõrvas ja 116 mõrvakatses
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles