USA hinnangul plaanib Hezbollah terrorirünnakuid Euroopas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah toetajaskonnale kõnelemas.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah toetajaskonnale kõnelemas. Foto: SHARIF KARIM/REUTERS

USA välisministeeriumi hinnangul plaanib Liibanoni islamirühmitus Hezbollah lähitulevikus terrorirünnakuid Euroopas ja mujal maailmas.

«Meie hinnangute kohaselt jätkavad Hezbollah ja Iraan lähiajal aktiivset terrorialast tegevust ja operatsioone,» ütles reedel USA välisministeeriumi terrorismivastase võitluse koordinaator Daniel Benjamin.

USA taunis varem päeval Hezbollah' toetust Süüria presidendile Bashar al-Assadile ja lisas selle nimekirja organisatsioonidest, millele on kehtestatud sanktsioonid seotuse pärast Süüria režiimiga.

«See samm toob välja Hezbollah' tegevuse Süürias ning selle olulise rolli jätkuvas Assadi režiimi vägivallas Süüria elanikkona vastu,» öeldi USA rahandusministeeriumi avalduses.

Washington on Hezbollah' juba terroriorganisatsiooniks liigitanud ning sellele kehtivad sanktsioonid, kuid reedene samm seostab rühmitust otseselt relvakonfliktiga Süürias, kus Assad üritab rahvaülestõusu maha suruda.

Rahandusministeeriumi abiminister terrorismi ja finantsluure küsimustes David Cohen ütles, et Hezbollah on toetanud Assadi repressioone ja organisatsioon on piirkonnas destabiliseeriv tegur.

«Kui Assadi režiim on läinud, mäletavad Süüria ja kogu maailma inimesed veel kaua seda, et Hezbollah ja selle patroon Iraan andis panuse loendamatute süütute süürlaste mõrvamisse režiimi poolt.»

USA presidendi Barack Obama valitsus kehtestas juba mullu augustis Süüriale sanktsioonid, mille eesmärk oli sundida Assadit ametist lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles