Berliini uut ehitusjärgus lennuvälja kummitab rahanappus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini pooleliolev lennuväli, mis kannab Willy Brandti nime.
Berliini pooleliolev lennuväli, mis kannab Willy Brandti nime. Foto: SCANPIX

Berliini uut lennuvälja ehitav firma FBB sattus pankroti lävele, kirjutab The Local.

Willy Brandti nime kandev lennujaam pidi esialgsete plaanide järgi valmima selle aasta juunis, kuid avamine lükati edasi märtsisse 2013.

Ka see tärmin ei pruugi lõplik olla, kuna eksisteerib oht, et ehitusfirma läheb novembris pankrotti.

Ehitustööde lõpetamiseks ja praeguste laenude teenindamiseks läheb kiiresti vaja 1,17 miljardit eurot. Pole aga kedagi, kes sooviks Berliini Brandenburgi lennuvälja valmimiseks nii suurt laenu anda.

Investoreid ei meelitanud raha andma ka Berliini ja Bandenburgi liidumaade ametivõimude antud garantii.

Esialgse eelarve järgi pidi lennuvälja ja –jaama ehitus maksma 2,8 miljardit eurot. Ehitusprotsessi käigus on summa kerkinud juba 4,2 miljardi euroni.

FBB juhatus koguneb 16. augustil erakorralisele nõupidamisele. Direktorite nõukogu püüab selgitada välja, kust oleks võimalik saada vajalikud 1,17 miljardit eurot ja lisaks tuleb leida vahendid varasemate laenude teenindamiseks.

Üks võimalikke variante ehituse lõpetamiseks on riiklike vahendite kaasamine, ka plaanitakse finantsabi küsida Euroopa Liidult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles