Arvatav USA raketirünnak tappis Pakistanis vähemalt 15 sissi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon ehk mehitamata ja relvastamata luurelennuk.
Droon ehk mehitamata ja relvastamata luurelennuk. Foto: AFP / Scanpix

Arvatav USA raketirünnak tabas täna islamistliku Talibani redupaika Pakistani loodeosas, tappes vähemalt 15 sissi, kelle seas oli ka Al-Qaeda võitlejaid, täpsustasid julgeolekuametnikud.

Nende sõnul sai rünnakus haavata vähemalt 50 mässulist ja rahvusvahelise terrorivõrgustiku lihtliiget. Ametnike hinnangul ei olnud ohvrite seas ühtegi komandöri.

Mehitamata luuredroonilt tulistatud kaks raketti lendasid sisside kasutatavasse koopasse Kurrami hõimualal, mis on üks seitsmest poolautonoomsest piirkonnast Afganistani piiri lähedal.

Alates 2008. aasta augustist, veidi pärast Washingtoni liitlase president Asif Ali Zardari võimuletulekut, on USA umbes 30 sarnases rünnakus hukkunud üle 330 inimese.

Ehkki Ühendriigid ei kinnita taolisi droonirünnakuid, on Afganistanis tegutsevad USA väed ja Luure Keskagentuur (CIA) ainsad, kes mehitamata lennukeid piirkonnas kasutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles