Video: Itaalia politseikoerad leiavad raha ja kulda

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia finantspolitsei ja piirvalve on selle aasta seitsme esimese kuuga võtnud piiril ära rohkem kui 41 miljonit eurot sularaha, mis on 78 protsenti enam kui mullu.

Firenze lennujaamas olevalt sildilt saab lugeda, et inimene peab täitma deklaratsiooni, kui tal on kaasas sularaha rohkem kui 10 000 eurot.

Politseinikke aitavad rahapakkide leidmisel spetsiaalse väljaõppe saanud koerad, kes leiavad raha üles kõikmõeldavatest kohtadest.

Reutersi videolt on näha ka Brogeda piiriületuskoht Itaalia-Šveitsi piiril. Autode puhul leitakse raha koguni hodomeetri tagant.

Politsei kindlakäelise tegutsemise põhjuseks on peaminister Mario Monti valitsus ja selle soov võidelda maksudest kõrvalehiilijatega.
.
Rahandusministri Vittorio Grilli ennustuse järgi peaks rahasumma, mis lisandub riigikassase maksudest kõrvalehoidjate tabamise tõttu, ulatuma sel aastal 10 miljardi euroni.

Lisaks sularahale leidsid politseinikud tänavu 88 kilogrammi kulda, mis on mullusega võrreldes kaks korda rohkem. Sellest lõviosa ehk 55 kilogrammi leiti kullakangidena ühest sõiduautost, millele oli ehitatud kahekordne põhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles