Üleujutatud Filipiinidel kardetakse nakkushaiguste puhangut

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna vesi on taandunud, siis saavad inimesed oma asjad mudast puhtaks teha. Pilt on tehtud pealinnast Manilast itta jäävas Rizali provintsis.
Kuna vesi on taandunud, siis saavad inimesed oma asjad mudast puhtaks teha. Pilt on tehtud pealinnast Manilast itta jäävas Rizali provintsis. Foto: SCANPIX

Filipiinidel on paduvihmade põhjustatud tulvavetes saanud surma vähemalt 85 inimest, vee taandumise järel kardetakse aga nakkushaiguste levimist.

Suurimat hirmu tuntakse rottide uriini kaudu leviva leptospiroosi ees, vahendas AFP.

Näiteks pärast aasta 2009 üleujutusi haigestus Filipiinidel sellesse haigusesse enam kui 3300 inimest, kellest umbes 250 suri.

Kui pealinnas Manilas ja selle ümbruses on tulvavesi märkimisväärselt taandunud, siis ümberkaudsed provintsid on endiselt üleujutatud, sest paisud ajavad üle.

«Vee taganemine jättis maha ummistunud torustikke ja prahti. Võtmeprobleemiks on praegu tervishoid,» rääkis Punase Risti peasekretär Gwendolyn Pang AFP-le.

Organisatsioon suurendas tervishoiutöötajate arvu evakuatsioonikeskustes ja tulvaveest mõjutatud piirkondades võimalikuks haiguspuhanguks.

Punane Rist toimetab kriisipiirkondadesse puhast joogivett. Lisaks on toidupakke saanud ligi 770 000 inimest, kes jäid tulvade tõttu kodutuks. Tsiviilkaitse ülema Benito Ramose sõnul elavad enam kui pooled neist koledates tingimustes koolidesse ja kirikutesse loodud evakuatsioonikeskustes, mida on 948.

«Paljud neist naasid vee taandumise järel oma kodudesse, kuid olukord on normaalsest kaugel,» ütles Ramos.

Manilas sadas nädala alguses kahe ööpäeva jooksul maha ühe kuu sademete hulk. Kõige hullemal ajal oli veega kaetud 80 protsenti pealinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles