Hispaania pangad on klientide raha luba küsimata aktsiatesse paigutanud

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome abielupaar Esko ja Helena Antikainen kaotas oma raha La Caixa panga vahendusel.
Soome abielupaar Esko ja Helena Antikainen kaotas oma raha La Caixa panga vahendusel. Foto: SCANPIX

Hispaania pangad on hoiustajate raha luba küsimata paigutanud aktsiatesse, kahju on kannatanud sajad tuhanded inimesed, kirjutab Helsingin Sanomat.

Majanduskriisist räsitud Hispaanias on paljastunud järjekordne panganduspettus, mis on toonud rahalist kahju sadadele tuhandetele inimestele, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kuna Hispaania majandus on languses, on paljudel juhtudel kõvasti langenud ka aktsiate hinnad.

Hoiustajad on oma rahast kaotanud isegi ligi 30-40 protsenti.

Peale hispaanlaste puudutab probleem ka välismaalasi, kes on Hispaania pankades arveid avanud: Briti ajalehtede andmeil on hoiustatud rahast ilma jäänud sajad või isegi tuhanded britid.

Ligi 20 000-30 000 soomlast elab alaliselt Hispaanias või veedab seal osa aastast. «Kardan, et paljusid Päikeseranniku soomlasi ootab sügisel Hispaaniasse naastes ees halb üllatus,» kommenteeris üks kahju kannatanutest, soomlane Esko Antikainen.

Euroopa Liidus on hoiused tagatud 100 000 euro ulatuses, aktsiatesse paigutamise läbi kaotatud raha aga hüvitamisele ei kuulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles