Sotši linnapeaks kandideerivad Lugovoi ja Nemtsov

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KGB endine agent Andrei Lugovoi
KGB endine agent Andrei Lugovoi Foto: AFP / Scanpix

Musta mere äärse Vene kuurortlinna Sotši meeriks kandideerivad liberaaldemokraadist duumasaadik Andrei Lugovoi ja Paremjõudude Liidu juhtfiguur Boriss Nemtsov.


Ootuste järgi esitab Ühtne Venemaa Sotši linnapea kandidaadiks Anatoli Pahhomovi, rääkis partei allikas

Interfaxile

. Pahhomov on praegu Anapa linnapea.

Võimupartei juhtkond ei kiirusta linnapeakandidaadi nime avalikustamisega.

Ühtse Venemaa täitevkomitee juht duumasaadik Andrei Vorobjov ütles Interfaxile, et kandidaadi nimi tehakse teatavaks 23. märtsil partei Krasnodari haru konverentsil.

Andrei Lugovoi nimi kerkis rahvusvahelises meedias esile Aleksandr Litvinenko surma pärast polooniumimürgitusse Londonis 2006. aasta 23. novembril.

Suurbritannia võimud peavad Litvinenko mõrva peamiseks kahtlusaluseks eriteenistuste taustaga Lugovoid, kuid Ühendkuningriigis teda kohtu ette tuua ei saa. Moskva on nimelt keeldunud oma kodanikku välisriigile välja andmast, põhjendades seda kehtiva põhiseadusega.

Paremjõudude Liidu üks juhtfiguure Boriss Nemtsov kaalus võimalust kandideerida 2008. aasta märtsikuistel presidendivalimistel, kuid hiljem loobus. Ta põhjendas seda vajadusega koondada demokraatlik opositsioon vaid ühe kandidaadi selja taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles