Leedu seimi kaitsekomisjon koguneb «karuaktsiooni» arutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisukaru Valgevene opositsiooni piketil Minskis 12. augustil.
Kaisukaru Valgevene opositsiooni piketil Minskis 12. augustil. Foto: SCANPIX

Leedu seimi riikliku julgeoleku ja kaitsekomisjon koguneb järgmisel nädalal erakorralisele istungile, millel hakatakse arutama olukorda, mis on tekkinud Rootsi aktivistide «kaisukarude aktsiooni» tõttu Valgevenes.

Komisjoni esimees Arvydas Anušauskas ütles täna, et istung toimub 21. või 22. augustil.

«Vastused on vastutavatest ametkondadest rootslaste juhitud lennuki kohta juba saabunud. On toimunud kohtumised vastutavate ametkondade juhtidega ning esialgse info selgitamine,» ütles ta.
Seadusandja sõnul said komisjoni liikmed võimaluse saadud infoga tutvuda, neid teavitati sellest isiklikult.

Rootsi aktivistid tungisid 4. juulil kerglennukil Valgevene õhuruumi ning heitsid alla sadu kaisukarusid koos sõnavabadusi ja inimõiguste järgimist nõudvate loosungitega.

Valgevene õiguskaitseorganid eitasid algul vahejuhtumi toimumist, ent pärast fotode ilmumist võrgumeediasse vallandas autoritaarne president Aleksandr Lukašenka kaks tippkindralit ning Minsk pöördus vahejuhtumi uurimisel õigusabipalvega Leedu ja Rootsi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles