Chávez haarab ka transpordivõrgu enda kätte

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela presidendi Hugo Cháveze pressibüroo kaader riigipea iganädalasest teleprogrammist Aló Presidente.
Venezuela presidendi Hugo Cháveze pressibüroo kaader riigipea iganädalasest teleprogrammist Aló Presidente. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela rahvusassamblee hääletas täna selle poolt, et kontroll kõigi maanteede, sadamate ja


lennujaamade üle läheb osariikide tasemelt üle föderaalsele keskvõimule.


Selle sammuga lähevad kõik võtmetähtsusega transpordisõlmed sotsialismi kuulutava presidendi Hugo Cháveze voli alla, vahendas

BBC News

.

Kriitikute hinnangul on võimude otsus põhiseaduse vastane ning kindlustab veelgi autoritaarsete kalduvustega riigipea võimuhaaret. Presidendi liitlased aga selgitavad, et muudatustel on «strateegilised põhjused».

Eelmisel aastal kaotas valitsus mitu tähtsat kohta kohalikes omavalitsustes, muu hulgas Caracase linnapea positsiooni konkurentidele ning sealtpeale on toimunud rida vastasseise provintside ja keskvõimu vahel.

Chávez võitis hiljuti referendumil õiguse kaotada piirangud sellele, kui mitu korda tema või keegi teine saaks järjest tagasi presidendiks kandideerida, kindlustades endale sellega sisuliselt võimu elu lõpuni. Sotsialistlik rahvajuht on vihjanud korduvalt võimalusele, et ta kavatseb praegust ametit hoida veel tosin aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles