Mladići onupoeg mõisteti varjamise eest tingimisi vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratko Mladic.
Ratko Mladic. Foto: SCANPIX

Serbia kohus mõistis Bosnia serblaste sõjaaegse väejuhi Ratko Mladići onupoja sõjakuritegudes süüdistatava sugulase varjamise eest aastaks tingimisi vangi, ütlesid prokurörid teisipäeval.

ÜRO sõjaroimatribunali alla antud «Bosnia lihuniku» nõo Branislav Mladići karistusmäär tulenes kokkuleppemenetlusest, ütles kohtu pressiesindaja Bruno Vekarić AFP-le.

Branislav varjas onupoega oma majas Kirde-Serbias Lazarevo külas viis aastat, ehkki Mladić oli endise Jugoslaavia rahvusvahelise tribunali (IYT) poolt tagaotsitavaks kuulutatud.

Branislav andis augusti algul kohalikule ajalehele intervjuu, milles jutustas, kuidas ta onupoega põetas ja kartis, et too võib surra.

Politsei tabas Mladići tema majas 2011. aasta mais, tehes lõpu sõjakurjategija 16-aastasele põgenikupõlvele.

Branislav ütles ajalehele, et Mladić kuulub perekonda ja teda ei saanud hüljata. Ta lisas, et peab Mladićiga ühendust nüüdki, kui too on Haagi vanglas.

70-aastast Mladićit süüdistatakse genotsiidis, sõjaroimades ja inimsusvastastes kuritegudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles