Saksamaad hoiavad pinges uued ähvardused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud.
Saksa politseinikud. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa politsei sulges täna interneti jututuppa ilmunud ähvarduse tõttu ajutiselt ühe kooli riigi lõunaosas asuval Baden-Württembergi liidumaal ning on pidanud reageerima veel mitmele teiselegi samalaadsele intsidendile.


Heilbronni linna lähedal Ilsfedis eristati hommikul Steinbeisi reaalkool ning ühtegi õpetajat ega õpilast mõne aja vältel sisse ei lastud, vahendas Reuters pressiesindaja teadet.

Politseinikud otsisid territooriumi koertega läbi. Midagi kahtlast siiski ei leitud ning hiljem eriolukord tühistati.

Saksa ametnikud on praegu eriti valvsad internetis levivatele ähvardustele reageerimisel, sest kahe päeva eest tappis amokki jooksnud teismeline nooruk Winnendeni linnakese koolis ja mujal kokku 15 inimest ning seejärel ka iseenda.

Pärast kolmapäevast tragöödiat on politsei juba üle poole tosina vägivallaähvarduse koolide vastu.

Esslingeni linnas arreteeriti paarikümneaastane isik, kes oli samuti internetis lubanud verisele amokijooksule minna. Kolmapäevase tulistaja surmapaigaks saanud Wendlingeni linnakeses said korravalvurid häire selle peale, et üks viieteistaastane kirjutas kriidiga kooliaeda tapatalgutele viitava sõna.

Freiburgi koolist evakueeriti aga inimesed lühikeseks ajaks pärast pommiähvardust.

Hollandi politsei teatas täna, et ka seal oli üks 18-aastane nooruk ähvardanud kooli laskma minna. Breda linnas elav noormees arreteeriti ning ümbruskonna koolid ja lasteaiad evakueeriti internetist avastatud ähvarduse tõttu.

Kahtlusalune olevat politseile hiljem öelnud, et ta tegi nalja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles