Inglismaa levinuim poisslapsenimi on Mohammed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inglismaa ja Walesi populaarseim poisslapsenimi oli mullu Mohammed, veenva eduga populaarsuselt teise – Harry – ees, kirjutab CNN. Harryt võiks edukamaks lugeda siis, kui arvestada Mohammedi viit erinevat enimlevinud kirjapilti – Mohammed, Muhammad, Mohammad, Muhammed ja Mohamed – eraldi.


Inglismaal ja Walesis sündinud poisslaste nimi number üks või kaks on Mohammed olnud viimased viis aastat.

Nagu märgib CNN, võib eeldada selle nime populaarsuse kasvu ka tulevikus, sest järgmise 20 aasta jooksul peaks Briti moslemikogukonna suurus kahekordistuma. Kui aastal 1990 moodustasid moslemid kaks protsenti Briti elanikkonnast, siis 2010. aastaks oli nende osakaal kasvanud 4,6 protsendi ehk ligi 2,9 miljoni elanikuni. Aastaks 2030 peaksid islamiusulised moodustama rohkem kui kaheksa protsenti Suurbritannia elanikkonnast.

Harry populaarsuse põhjustena tõi CNN välja selle, et sellist nime kannavad nii kuninglik prints kui ka J. K. Rowlingi raamatu «Harry Potter» nimikangelane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles