Izvestija: Putinit sõidutanud kopter pääses napilt avariist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Kopter MI-8
Kopter MI-8 Foto: SCANPIX

Vene presidenti Vladimir Putinit sõidutanud kopter MI-8 pääses napilt kokkupõrkest väikse sportlennukiga.

Lennundusringkonnad püüdsid 26. mail juhtunud intsidenti varjata, kirjutab tänane Izvestija.

Eralennuk ВС Rockwell Commander 112ТСА sattus Moskva oblastis Bužarovo asula kohal presidendi kopterile ohtlikult lähedale. Kokkupõrge jäi siiski ära.

Izvestija allika sõnul avalikustas intsidendi MI-8 piloot, kelle väitel lendas sportlennuk praktiliselt kopteri kohal.

Kui õhus on kas presidendi lennuk või kopter, siis Venemaa seaduste järgi peab õhuruum selle liikumiseks olema vaba.

Intsidenti ei varjatud mitte ainult meedia, vaid ka järelevalveorganite eest, kirjutab Izvestija. Rosaviatsija ja Rostransnadzor said vahejuhtumist teada mitu tundi hiljem, kuid esimesena peab teavitama just neid.

Lennundusameti (Rosavijatsia) esindajad kinnitasid, et juhtunu uurimine on juba lõpetatud. Eksinud piloodiks osutus Aleksandr Rjabinin, kelle harrastuslenduri tõend oli aegunud ja kel polnud ka lennusobivuse sertifikaati. Lisaks oli ta tõusnud õhku ilma lennudispetšereid teavitamata.

Reeglite rikkumine tõi Rjabininile 2000 rubla suuruse trahvi. Mees tunnistas, et pääses ootamatult kergelt, kuna mujal maailmas oleks niisugusele käitumisele järgnenud karmid sanktsioonid.

Märksõnad

Tagasi üles