Saksa paremäärmuslastel lubatakse prohvet Muhamedi pilte näidata

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Berliini kohus lükkas täna tagasi kolme mošee poolt esitatud kaebuse keelata paremäärmuslikul grupeeringul prohvet Muhamedi kujutavate karikatuuride kasutamine nädalavahetusel toimuval meeleavaldusel.

Berliini administratiivkohtu otsuse järgi kaitsevad karikatuure seadused, mis lubavad väljendusvabadust. Lisaks ei riku karikatuuride näitamine seadusi, mis keelavad laimamise või vägivalla ja viha õhutamise, vahendab ABC News.

Mošeed esitasid kaebuse pärast seda, kui paremäärmuslik grupeering «Kodanikeühendus Saksamaa poolt» teatas, et kavatseb ülehomme toimuval meeleavaldusel kasutada prohvet Muhamedi kujutavaid karikatuure. Meeleavaldus leiab aset Berliinis ning selle loosung on «Islam ei kuulu Saksamaale – lõpetage islamiseerumine».

Taani ajalehes 2005. aastal ilmunud 12 karikatuuri päästsid valla meeleavaldused paljudes moslemiriikides. Islami seadus keelab prohveti kujutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles