Austraalia võimud sulgesid rannad hiiglasliku naftareostuse tõttu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohalikud võimud pidid riigi kirdeosa tabanud hiiglasliku naftareostuse tõttu mitmed turistide seas populaarsed rannad sulgema.


Hinnanguliselt 60 kilomeetrine rannariba on kaetud õlilaiguga, mis pärineb Hong Kongis registreeritud ammooniumsalpeetrit vedavalt kaubalaevalt, teatas BBC News.

Kolmapäeval troopilise tsükloni Hamish küüsi sattunud Pacific Adventureilt voolas välja 230 tonni naftat. Esialgu teatati, et see kogus on tunduvalt väiksem - 20-30 tonni.

Lisaks kukkus pardalt merre ka 31 ammooniumsalpeetri mahutit. Ainet kasutatakse väetiste tootmiseks ja seetõttu kujutab laadung suurt ohtu loodusele. Katastroofi vältimiseks teevad võimud jõupingutusi nende mahutite leidmiseks.

Laeva omanikfirmat Swire Shippingut võib oodata 1,5 miljoni Austraalia dollari suurune rahatrahv.

Queenslandi osariigi kuberneri hinnangul on tegemist riigi kirdeosa ühe suurima looduskatastroofiga, mistõttu on osa kirderannikust kuulutatud kriisipiirkonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles