Kasahstani julgeolekujõud likvideerisid üheksa sissi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani sõdur
Kasahstani sõdur Foto: SCANPIX

Kasahstani julgeolekujõud tegid Almatõ lähistel korraldatud erioperatsioonis kahjutuks üheksa terroristi.

Varem oli peaprokuratuur teatanud, et suvilarajoonis Tan lasti maha viis sissi, vahendas lenta.ru..

Erioperatsioon oli seotud 11. juulil Almatõ oblastis Tausamalõ asulas toimunud plahvatuse uurimisega. Julgeolekuagentidel oli nimelt andmeid, nagu varjaksid sellega seotud isikud end ühes Tanis asuvas majas.

Peaprokuratuuri andmetel kästi arvatavatelt terroristidel alla andnud, kuid nad keeldusid ja avasid korrakaitsejõudude pihta tule.

Kohalik uudisteportaal total.kz kirjutas juuli keskel, et ühest majast Tausamalõs leiti kaheksa surnukeha, relvi, omavalmistatud lõhkekehade komponente, religioosset kirjandust ja raha.

Uurijad oletasid, et plahvatus ja põleng said alguse omavalmistatud pommist, hukkusid neid valmistanud isikud.

Peaprokuratuur ei soovinud siduda erioperatsiooni massitapmisega Ile-Alatau rahvuspargis, kust leiti kokku 11 inimese surnukehad. Kõiki ohvreid oli pussitatud. «Esialgsete andmete järgi polnud terroristid seotud rahvuspargis aset leidnud pussitamisega,» ütles peaprokuratuuri esindaja Nurdaulet Suindikov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles