Läti armee ägab kasutu vanaraua koorma all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti armee ägab kasutu vanaraua koorma all.
Läti armee ägab kasutu vanaraua koorma all. Foto: Reuters / Scanpix

Läti kaitseväes kantakse massiliselt maha omal ajal välisriikidelt kingiks saadud autosid, kirjutas laupäeval ajaleht Latvijas Avize.

Sõjaväes suurel hulgal vanaraua kogunemises on süüdi kaitseministeeriumi ametnike suutmatus olukorda prognoosida ja bürokraatiaaparaadi kohmakus, vahendas uudisteagentuur BNS. 

Vinets Veldre tegi omal ajal kaitseministrikohale asudes ettepaneku vahetada kokkukuhjunud vanaraud tehnika hoiustamiseks mõeldud metallist angaaride vastu, kuid seda ei lasknud teha seadused ja muud reglementeerivad dokumendid.

Kaitseväe varustusteenistuse transpordivalitsuse ülem Rolands Lesinš tunnistas väljaandele, et viimasel ajal on väeosadesse kogunenud väga palju vanarauda.

«Näiteks saatsime läinud kuul Lielvardesse seisma 110 sõidukit. Jagasime vanaraua 12 ossa: autod, laevad, värviline ja must metall, relvad jne. Praegu hakkavad Lielvardesse jõudma 1990. aastate autod, kuid on ka 1963. aasta väljalaske sõidukeid,» ütles Lesinš.

Osa armeetehnikast antakse üle ASile Latvijas Valsts Mezi.

Kaitseministeeriumi asekantsler Inga Puikevica-Puikevska näeb põhilist probleemi riigivara käitlemist käsitlevates seadustes. Töörühm juba koostanud parandusettepanekud, mis lubavad armeel vanarauast lahti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles