Video: LAVi politseinikud õiendasid streikivate kaevuritega jõhkralt arveid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrika politseinikud avasid eile tule streikivate kaevurite pihta, täpsustatud andmete järgi hukkus 34 inimest ja lisaks sai viga 78 inimest.

Intsident leidis aset kaevandusfirma Lonmini plaatinakaevanduses Marikanas, mis jääb pealinnast Johannesburgist 70 kilomeetrit loodesse. Kaevurid olid relvastatud matšeetede ja keppidega. Politseinikud vahetasid kummikuulid ehtsate vastu.

Ligi 3000 töölist hakkas streikima 10. augustil, nõudes palkade kolmekordset tõstmist. Tööandja arvates on tööseisak illegaalne. Lonmin lubas lahti lasta kõik need töölised, kes täna tööle ei ilmu.

Eilne päev oli veriseim pärast apartheidi lõppu aastal 1994. LAVi president Jacob Zuma ütles, et on juhtunust šokeeritud. Riigipea katkestas visiidi Mosambiiki ja sõitis kaevanduse juurde.

Politseiministri Nathi Mthethwa õigustas politseinike käitumist ja väitis, et rahvahulk oli korrakaitsjaid rünnanud esimesena.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles