Ashton: Venemaa õigusemõistmise kohal ripub suur küsimärk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton
Catherine Ashton Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välissuhete voliniku Catherine Ashtoni sõnul ripub Venemaa õigusemõistmise kohal suur küsimärk ning kutsus Moskvat üles ümber lükkama kohtuotsuse, mille järgi määrati kolmele punkansambli Pussy Rioti liikmele kaheaastane vanglakaristus.

«See kohtuotsus on ebaloomulik,» ütles Catherine Ashton ning lisas: «Ma ootan, et see otsus Venemaa rahvusvaheliste kohustuste piires uuesti üle vaadataks ja ümber lükataks.»

Ashtoni sõnul «on küsitav Venemaa austus rahvusvahelistesse kohustustesse, et läbi viia õiglasi, läbipaistvaid ja iseseisvaid kohtuprotsesse», vahendas AFP.

Bändiliikmed Jekaterina Samutsevitš, Maria Aljohhina ja Nadežda Tolokonnikova mõisteti süüdi «huligaansuses, mille motiiviks oli religioosne viha».

Aljohhinal ja Tolokonnikoval on väikesed lapsed ning Venemaa seaduse järgi oleks neile määratav maksimaalne vanglakaristus olnud seitse aastat.

Välissuhete voliniku ütles oma teadaandes, et «see kasvav trend valmistab Euroopa Liidule muret», vihjates opositsiooniaktivistide kinnivõtmisele ja tagakiusamisele.

Ashton lisas, et inimõiguste austamine ja seaduse järgimine on «hädavajalik osa Euroopa Liidu ja Venemaa vahelistes suhetes» ning sellise karistuse määramine kahele noorele emale «rahumeelse, kuid vastuolulise oma vaadete väljendamise eest on väga murettekitav».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles