Paris: õigeusu kiriku halastus võib viidata kohtuotsuse pehmenemisele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti pooldaja.
Pussy Rioti pooldaja. Foto: SCANPIX

Venemaa õigeusu kirik palus pärast tänast Pussy Rioti liikmete kohtuotsuse selgumist näidata kohtualuste suhtes üles halastust ning ERRi Moskva korrespondendi Krister Parise sõnul võib see viidata teatavale pehmenemisele järgmises kohtuastmes.

Paris ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kohtu otsus ei olnud üllatav, vaid täiesti ootuspärane, kuna Venemaal ongi normiks määrata umbes nii pikk karistus nagu prokurör nõuab ja pehmendavate asjaolude puhul seda veidi vähendada, vahendas ERR Uudised.

Venemaa õigeusu kirik palus näidata kohtualuste suhtes üles halastust ja see võib Parise sõnul olla märk, et karistust pehmendatakse. «Kümme päeva on aega edasi kaevata ja võib oodata, et äkki teine aste vähemalt karistust pehmendab,» ütles Paris, ent nentis, et õigeksmõistmist kindlasti ei tule.

Korrespondendi sõnul kajastavad Pussy Rioti kohtuprotsessi tänastes uudistesaadetes esiuudisena ka Venemaa uudistekanalid ning moskvalased on teemaga hästi kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles