Jaapani põhjaosas on E. coli bakteriga saastunud marineeritud aedviljad nõudnud vähemalt kuue inimese elu, haigestunuid on vähemalt sada, teatasid tervishoiuametnikud laupäeval.
Jaapanis suri kuus inimest marineeritud aedviljade tõttu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnike sõnul valmistasid kaks kohalikku ettevõtet marineeritud hiina kapsast ning müüsid seda kogu Hokkaido saarel. Esimesed teated haigestunutest laekusid tervishoiuvõimudele umbes 10 päeva tagasi.
Enamik ohvritest on hooldekodude eakad elanikud, kuid Sapporos suri eelmisel nädalal üks nelja-aastane tüdruk, kes oli marineeritud aedvilju söönud.
Marineeritud hiina kapsas on Jaapanis populaarne ning surmajuhtumid on kogu riiki vapustanud.
Tervishoiuametnikud uurivad juhtunut, kuid arvatakse, et haigestumised põhjustas marineeritud aedvilja ebapiisav steriliseerimine.