Vladivostokis avaldati Putini vastu taas meelt

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistliku partei liikmed jaanuaris Vladivostokis toimunud meeleavaldusel.
Kommunistliku partei liikmed jaanuaris Vladivostokis toimunud meeleavaldusel. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal Kaug-Idas asuvas Vladivostokis tulid inimesed taas tänavatele ja nõudsid peaminister Vladimir Putini tagasiastumist.


Interfaxi teatel korraldasid meeleavalduse Kommunistlik Partei ja ametiühinguorganisatsioonid, muu hulgas ka autoomanike protestiliikumine TIGR, mis seisab välismaiste autode tollimaksu suurendamise vastu.

Uudisteagentuuri korrespondendi teatel võttis vaatamata kohalike võimude keelule protestimarsist osa hinnanguliselt 300 inimest, kes kandsid plakateid ja loosungeid. Meeleavaldus kulges rahumeelselt ja miilits sekkuma ei pidanud.

Viimastel kuudel on Vladivostokis ja teistes Kaug-Ida linnades toimunud mitmeid meeleavaldusi. Sealseid elanikke ärritas valituse kava tõsta veokite tollimaksu, mis lööb kõige valusamini just Venemaa Kaug-Ida elanike rahakoti pihta, sest sealsetest elanikest tegutsevad paljud Jaapanist pärit kasutatud autode riikitoomise ja nende müügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles